DIARIES OWNER INSTAGRAM ASK.FM

Kemenangan Kami



Heloooooooooo!! Nak cerita sikit ni.. Tahun ni Yana ada masuk Choral Speaking dekat sekolah... Kalau tak dari tahun lepas nak masuk tapi ayah tak bagi sebab yelahhhh PT3... Tapi result pun macam pfttttt jugak.. haishhhhhh.... OK!!! sambung cerita.... bila Yana join Choral Speaking ni Yana harap Yana dapatlah improve my english... Alhamdulillahlaaa ada peningkatan.. hehehehe... Kitaorang start training dari 11/3/15 sampai 31/3/15... Cuti seminggu haritu Yana tak cuti... Penat memanglahh penat tapi jiwa kita kenalah kental.. hahahaha kata nak memang... dalam masa kami training banyak insiden yg berlaku.. Normallah... ada tak puas hati tapi kami tak ambil indah pun just move on.... Tak tahulah kenapa ramai gila makhluk Allah yang tak suka dengan kami.. Apa salah kami? Kami tak pernah ganggu korang semua.. hmmmmmm yang paling kesian is our teachers... hampir setiap hari ada je fitnah melanda.. haihhhh dunia nak akhir zaman.... So, pada 31 Mac haritu cikgu-cikgu kami bagi penerangan sikit.. pakai baju cenggini.. don't make mistake.... jangan hampakan dorang... ok ok... rasa gementar menunggu esok iaitu 1 April.. ya!! tarikh dimana kami berlawan di Sekolah Menengah Sains Batu Pahat.. Banyak sekolah yang masuk pertandingan choral speaking ni.. and satu sekolah yang buat kami rasa gerun adalah TIGS (Temenggong Ibrahim Girls School) sekolah ni tak pernah kalah.. Hari Rabu hari yang dinanti nantikan bagi kami.. Sebelum naik bas guru hal ehwal murid bagi kata-kata semangat kepada kami... selepas itu, kami buat 1 kali round... then terus naik bas.. Dalam perjalanan kami baca yassin.... Dalam 1jam cenggitu kami dah tiba di SEHEBAT. Bila dah duduk tu conductor kami kata nombor giliran kita no.4.. okayyyyyy.. Dalam hati jantungku berdegup dengan kencang.. Tangan sejuk rasa macam nak mati je.. HAhahahahahaha.... Bila peserta no.3 tengah buat persembahan kami keluar dewan untuk siap sedia... Iman menjadi ketua untuk membaca doa... Lepas tu, giliran kami pula... haihhhhhhh gementarnnyaaaaa..... Lepas membuat persembahan kami keluar dewan dengan hati yang sangat puas... Alhamdulillah... Kini acara penyampaian hadiah telah diumumkan... public speaking, pertandingan berbahas semua TIGS yang bolot... bila pengacara mula bercakap "sekarang tibalah masanya untuk keputusan pertandingan choral speaking" dengupan jantung kami mula laju.. Tangan kami mula erat... bertapa takutnyaaa... bila saguhati, kami berdoa janganlah nama sekolah kami disebut.. Bila dah umumkan tempat ketiga tu kami dah mula akur jika nama sekolah kami disebut.. tapi masihh lagi belum disebut... akan tetapi,, bila tempat kedua disebut,, bukan sekolah kami disebut tapi TIGS.. sekolah yang tak pernah kalah dari dulu lagi.... Dlam hati kami bertanya siapa dapat jihan ni... bila pengacara tu berkata "dan johan tidak lain dan tidak bukan lagi SMK SERI GADING" kami menjerit kegembiraaan.... Air mata berjujuran keluar... Kami lihat guru-guru kami dah mula menangis.... KAMI BERJAYA! KAMI BERJAYA MEMECAHKAN REKOD TIGS YANG SELAMA INI TAK PERNAH KALAH! TERIMA KASIH CIKGU! Pelbagai pengalaman pahit dan manis kami dah tempuhi dan inilahhh hasilnya... Alhamdulillah! Terima kasih Allah! Peringkat seterusnya adalah PERINGKAT NEGERI..  Semoga dipermudahkan dan kami mendapat Johan lagi... aaminnn... lepas peringkat negeri peringkat kebangsaan pulak.. lepastu peringkat antarabangsa.. lepastu pulak peringkat bumi!! yeahhh lawan choral speaking dengan Alien-alien... hhahahahaha



 SEGA CHORAL SPEAKERS

 Time Training

 Our Taeachers!

 Berselpiee dulu

 Yang belakang yang pakai blazer tu our conductor! Kak Mimie!

 Our Trophy

 Muka Kegembiraan!

 Selepas diumumkan kami menang!!

 Our hearts!

Kami Juara!!!!!!

No comments: