DIARIES OWNER INSTAGRAM ASK.FM

Lama tak update blog


Helooooo guys!! Miss me? Hahaha mcm ada follower kan.. takpelah ade ke tak ada ke janji aku post.. hahaha
Now dah jarang update blog sebab terlalu busy. Nak kata big exam dah lepas. Tak taulah tang mana busnya sampai nak update blog pasal hari raya pun tak ada masa.. Nampak tak kebusy annya tu. Haihhhhh lepas satu, satu masalah datang. Tak taulah nak kabo macam mana. Just nak cakap stay strong. Dengan masalh keluarganya lain. Masalah jiran lagi. Masalah sekolahnya lain. Dah mcm ape entahh.. takpe sis kena tabah #sistabah. Sejak dah naik form 4 ni rasa macam dah belajar dekat universiti dah. Mane taknya asyik kerja kursus je. Kalau tak buat mamposs tak ada markah. So kenalah sadokan diri buat.. agaknya masa form 5 rasanya mcm nak ambik PhD rasanya. Huahuahuahua... haritu baru lepas exam penggal kedua. Alhamdulillah dapat top 5. Ahahahaha rasa terharu sangat3. Nak nangis ni emmmmmmmm. Harap2 final exam dapat top 3. Huahuahuahua nyampah mak. Mungkin sebab aku dah berubah sebabtu dapat top 5. Adalh sbabnya kenapa. Tak boleh bagitau sebab terlalu privacy.. hahaha lagi beberapa hari je nak raya haji. Lepastu bulan 10. Birthday ai tu.
 Huahuahua. Lepastu bulan 11. Lepastu bulan 12. Lepastu bulan 1,2,3. Lepastu gembira laaaaaaaaa... Horeeeeeeeeeee! Dahlah penat nak type. Doakan semoga aku cepat cantik dan kurus. Hahaha byeeeeee


Ni sir saya namanya joe..
 Kan tadi dah kabo #sissado
Sedara mara beraya

Kemenangan Kami



Heloooooooooo!! Nak cerita sikit ni.. Tahun ni Yana ada masuk Choral Speaking dekat sekolah... Kalau tak dari tahun lepas nak masuk tapi ayah tak bagi sebab yelahhhh PT3... Tapi result pun macam pfttttt jugak.. haishhhhhh.... OK!!! sambung cerita.... bila Yana join Choral Speaking ni Yana harap Yana dapatlah improve my english... Alhamdulillahlaaa ada peningkatan.. hehehehe... Kitaorang start training dari 11/3/15 sampai 31/3/15... Cuti seminggu haritu Yana tak cuti... Penat memanglahh penat tapi jiwa kita kenalah kental.. hahahaha kata nak memang... dalam masa kami training banyak insiden yg berlaku.. Normallah... ada tak puas hati tapi kami tak ambil indah pun just move on.... Tak tahulah kenapa ramai gila makhluk Allah yang tak suka dengan kami.. Apa salah kami? Kami tak pernah ganggu korang semua.. hmmmmmm yang paling kesian is our teachers... hampir setiap hari ada je fitnah melanda.. haihhhh dunia nak akhir zaman.... So, pada 31 Mac haritu cikgu-cikgu kami bagi penerangan sikit.. pakai baju cenggini.. don't make mistake.... jangan hampakan dorang... ok ok... rasa gementar menunggu esok iaitu 1 April.. ya!! tarikh dimana kami berlawan di Sekolah Menengah Sains Batu Pahat.. Banyak sekolah yang masuk pertandingan choral speaking ni.. and satu sekolah yang buat kami rasa gerun adalah TIGS (Temenggong Ibrahim Girls School) sekolah ni tak pernah kalah.. Hari Rabu hari yang dinanti nantikan bagi kami.. Sebelum naik bas guru hal ehwal murid bagi kata-kata semangat kepada kami... selepas itu, kami buat 1 kali round... then terus naik bas.. Dalam perjalanan kami baca yassin.... Dalam 1jam cenggitu kami dah tiba di SEHEBAT. Bila dah duduk tu conductor kami kata nombor giliran kita no.4.. okayyyyyy.. Dalam hati jantungku berdegup dengan kencang.. Tangan sejuk rasa macam nak mati je.. HAhahahahahaha.... Bila peserta no.3 tengah buat persembahan kami keluar dewan untuk siap sedia... Iman menjadi ketua untuk membaca doa... Lepas tu, giliran kami pula... haihhhhhhh gementarnnyaaaaa..... Lepas membuat persembahan kami keluar dewan dengan hati yang sangat puas... Alhamdulillah... Kini acara penyampaian hadiah telah diumumkan... public speaking, pertandingan berbahas semua TIGS yang bolot... bila pengacara mula bercakap "sekarang tibalah masanya untuk keputusan pertandingan choral speaking" dengupan jantung kami mula laju.. Tangan kami mula erat... bertapa takutnyaaa... bila saguhati, kami berdoa janganlah nama sekolah kami disebut.. Bila dah umumkan tempat ketiga tu kami dah mula akur jika nama sekolah kami disebut.. tapi masihh lagi belum disebut... akan tetapi,, bila tempat kedua disebut,, bukan sekolah kami disebut tapi TIGS.. sekolah yang tak pernah kalah dari dulu lagi.... Dlam hati kami bertanya siapa dapat jihan ni... bila pengacara tu berkata "dan johan tidak lain dan tidak bukan lagi SMK SERI GADING" kami menjerit kegembiraaan.... Air mata berjujuran keluar... Kami lihat guru-guru kami dah mula menangis.... KAMI BERJAYA! KAMI BERJAYA MEMECAHKAN REKOD TIGS YANG SELAMA INI TAK PERNAH KALAH! TERIMA KASIH CIKGU! Pelbagai pengalaman pahit dan manis kami dah tempuhi dan inilahhh hasilnya... Alhamdulillah! Terima kasih Allah! Peringkat seterusnya adalah PERINGKAT NEGERI..  Semoga dipermudahkan dan kami mendapat Johan lagi... aaminnn... lepas peringkat negeri peringkat kebangsaan pulak.. lepastu peringkat antarabangsa.. lepastu pulak peringkat bumi!! yeahhh lawan choral speaking dengan Alien-alien... hhahahahaha



 SEGA CHORAL SPEAKERS

 Time Training

 Our Taeachers!

 Berselpiee dulu

 Yang belakang yang pakai blazer tu our conductor! Kak Mimie!

 Our Trophy

 Muka Kegembiraan!

 Selepas diumumkan kami menang!!

 Our hearts!

Kami Juara!!!!!!

I Miss You !!

You know? Yana ada 5 orang bestfriends forever. Dari Form 1 kitaorang rapat but this year hurmmmmm.... semua orang nak pindah sekolah.. why??? I really miss you cha... Kau tak ada aku sunyi. Hidup aku kosong. Aku rindukan ketawa kau yang macam scooter tu... I really miss it.. Bila kau marah semua orang akan senyap macam malaikat lalu... But i know, semua tu takkan berlaku lagi... arhhh aku terseksa dengan classmate aku yang arok-arok belaka tu... Asyik nak kutuk orang, hina orang, buli orang. Sampai aku pun sekali kene buli. Bila ada kau, kau akan protect aku even ramai budak yang benci dekat kau... That was so .......... I dont know how to say.... Setiap kali rehat kita selalu berlima but this time berempat.. Kadang- kadang bertiga je yela sebab Ainun kena bertugas.. Dalam kalangan kita berlima kau seorang je yang berani.. Hahahahaha.. The moment yang paling nak buat aku menangis is when you asked me "Yana, kalau aku dah tak ada nanti kau rindu kan aku tak?" "Apa perkara yang rindu bila aku dah pindah nanti?" Seriously so deep... I miss the moment in Form 1 when we go to the BPM.. Kau naik troli and siap promo dekat abang tu nak naik tak.... hahahaha....  I miss you so much Fareezsha!!!


That's we call BFF.. Mencari kawan memang mudah, tapi mencari sahabat sangat sukar. Dalam hidup kita, kita perlu ada sahabat untuk meluahkan perasaan. F-A-R-E-E-Z-S-H-A namanya diberi. Nama penuh dia Nur Fareezsha. Dia sebaya dengan Yana. This year dia pindah sekolah. I'm really miss her. Dia seorang yang funny, garang pun ada..... hahahaha. Kalau datang sekolah boleh dikatakan selalubawak bekal then bagi aku makan.. kahkahkah I love food!! Lepas keputusan PT3 keluar, dia terus mohon vokasional... Mula-mula rasa macam asdfghjkl jugaklah tapi nak buat macam mana, dah dia minat... so let her go... Awal persekolahan dia ingat dia tak dapat. pertengahan bulan 1 dia dapat telefon yang permohonan dia diluluskan... Time tu rasanya arhhhhhh aku akan kehilangan seorang sahabat.... Sampai sekarang masih belum ada kesempatan untuk jumpa kau.. Tapi bila aku dapat peluang jumpa kau aku nak peluk erat kau.. hahahaha... Masa Form 3 group kitaoranglah yang paling bising.. hahahaha bak kata Ainun "5 Idiots" hahahaha.... I hope that our friendship will not over.... I love you, Ainun, Azfa, Mesir, and of course me.. hahahahaha Lol. I hope that you will never forget me and our friends.... 
 Less 1 


 This is Fareezsha


 I love this moment


 Here we are at Legoland Malaysia


 Friensdship goalll


I love you bae <3

 
Copyright © . All Right Reserved by Yana