DIARIES OWNER INSTAGRAM ASK.FM

Moving On Beb!!



1 Malaysia tahu kan?? Tanggal 22 Disember 2014 yang lalu keluarnya keputusan PT3 yang sulung.. So, bila bangun pagi aku terus mandi and bersiap-siap pergi ke sekolah untuk mengambil keputusan aku.. Rasa dalam hati hanya TUHAN ajelah yang tahu.. berdebar-debar pun adooo...

So, aku pun mengagahkan diriku untuk menapakkan kaki ku ke sekolah dengan hati yang amat celaru.. Sampai di sekolah jumpa kawan-kawan kejap the, cikgu panggil suruh masuk dewan. Okay aku masuk... So, pengetua pun megumumkan keputusannya... Sangat mengejutkan apabila TAK ADA SEORANG PUN YANG DAPAT STRAIGHT A!!! And I was What?? Degupan jantungku makin laju... Then, pengetua cakaplah siapa yang paling cemerlang... and bla bla bla bla bla..... So sekarang pergi kelas aku and then ambil resut PT3 aku.. Okay aku ambil... Ramai yang menangis ada, macam-macam lagi ada.... fuhhhhhhhh nervous yallllllllllllllllllllllllllll!! Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim aku pergi jumpa guru kelas ku... What???? Ahhhhhhh terasa pilu di hati ini dengan keputusan aku yang sangat sangat mengecewakan..... Member2 aku dah menangis dulu dah... Tapi aku tak menangis... Yelaaa dah kita tak nak belajar betul2 lepastu dapat result baru nak nangis.. ape hall??? Padan dengan muka aku kan....... So....... Rasa sedih dalam hati aku mengenangkan tentang perasaan keluarga aku. Diaorang terlalu berharap agar aku dapat keputusan yang cemerlang but me? Aku sia-siakan harapan ni.. SHIT!!!! So, aku bertekad dalam hati aku untuk MOVE ON... Buang yang keruh ambil yang jernih. Buang buku lama ambil buku baru... Tahun 2015 nak jadi orang yang berguna. Nak banggakan mak and ayah... sob sob sobbb 

Dear Mom &Dad, I m sorry because of this... 

Forget the shit things and move on... Yeahhhhhh!!!
Yeahh!! Close your eyes and think about that..


P/s: Jangan fikir F3 tahun 2014 kali ini teruk.. Korang tak rasa apa yang kami rasa... Soalan sama taraf dengan universiti.. Kau rasa kau mampu hah?? *angkat kening

#PRAYFORQZ8501

No comments:

 
Copyright © . All Right Reserved by Yana