DIARIES OWNER INSTAGRAM ASK.FM

Moving On Beb!!



1 Malaysia tahu kan?? Tanggal 22 Disember 2014 yang lalu keluarnya keputusan PT3 yang sulung.. So, bila bangun pagi aku terus mandi and bersiap-siap pergi ke sekolah untuk mengambil keputusan aku.. Rasa dalam hati hanya TUHAN ajelah yang tahu.. berdebar-debar pun adooo...

So, aku pun mengagahkan diriku untuk menapakkan kaki ku ke sekolah dengan hati yang amat celaru.. Sampai di sekolah jumpa kawan-kawan kejap the, cikgu panggil suruh masuk dewan. Okay aku masuk... So, pengetua pun megumumkan keputusannya... Sangat mengejutkan apabila TAK ADA SEORANG PUN YANG DAPAT STRAIGHT A!!! And I was What?? Degupan jantungku makin laju... Then, pengetua cakaplah siapa yang paling cemerlang... and bla bla bla bla bla..... So sekarang pergi kelas aku and then ambil resut PT3 aku.. Okay aku ambil... Ramai yang menangis ada, macam-macam lagi ada.... fuhhhhhhhh nervous yallllllllllllllllllllllllllll!! Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim aku pergi jumpa guru kelas ku... What???? Ahhhhhhh terasa pilu di hati ini dengan keputusan aku yang sangat sangat mengecewakan..... Member2 aku dah menangis dulu dah... Tapi aku tak menangis... Yelaaa dah kita tak nak belajar betul2 lepastu dapat result baru nak nangis.. ape hall??? Padan dengan muka aku kan....... So....... Rasa sedih dalam hati aku mengenangkan tentang perasaan keluarga aku. Diaorang terlalu berharap agar aku dapat keputusan yang cemerlang but me? Aku sia-siakan harapan ni.. SHIT!!!! So, aku bertekad dalam hati aku untuk MOVE ON... Buang yang keruh ambil yang jernih. Buang buku lama ambil buku baru... Tahun 2015 nak jadi orang yang berguna. Nak banggakan mak and ayah... sob sob sobbb 

Dear Mom &Dad, I m sorry because of this... 

Forget the shit things and move on... Yeahhhhhh!!!
Yeahh!! Close your eyes and think about that..


P/s: Jangan fikir F3 tahun 2014 kali ini teruk.. Korang tak rasa apa yang kami rasa... Soalan sama taraf dengan universiti.. Kau rasa kau mampu hah?? *angkat kening

#PRAYFORQZ8501

Alhamdulillah

<
Alhamdulillah..Sebab? Kerana aku telah menduduki Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) pada bulan Oktober bulan lepas. Rasa takut,gementar, semua ada. Tapi "alhamdulillah" aku telah menjawab semuanya dengan sempurna. Walaupun ada beberapa soalan yang aku tak jawab. Sekarang adalah waktu untuk aku menghitung hari. Keputusan PT3 aku akan keluar bulan Disember ini. Aku tak mengharapkan cemerlang. Tapi aku mengharap yang aku akan lulus semua mata pelajaran yang selama ini aku belajar. Terima kasih cikgu keranatelah mengajar saya. Saya amat menghargai jasa cikgu. Mengharap ada keajaiban yang bakal berlaku pada keputusan aku. Aminnn...

The woman who make my day is Teacher Rozana. She teach me about what is English. Thank you teacher. I appreciate it.

06/11/2014

Bangkit Dari Tidur


Bangkit dari tidur. Semua menyangka ianya adalah bangun dari tidur. Tetapi tidak sama sekali. Aku cuba untuk bangun daripada tidurku, tapi apakan daya aku tak boleh. Tak boleh untuk melupakan segala derita yang selama ini aku tempuh. Seorang diri. Tak ada seorang pun yang tahu bertapa seksanya penderitaan aku melainkan Allah S.W.T saja yang tahu. Cuba untuk berubah. Tak boleh. Cuba untuk tidak menyusahkan orang lain. Tak boleh. Aku tak mampu berdikari.... Setiap hari aku cuba pejamkan  mata dan cuba untuk lupakan segalanya tapi sama.. Tak boleh. Apa yang patut aku buat? Perlukah aku menceritakan penderitaan aku kepada orang lain? Bolehkah si dia menyimpan rahsiaku ini? Adakah si dia akan mengkhianati aku? Aku pening!!! Dengan siapa aku nak mengadu? Keluarga?Sahabat?Adik-beradik?Ataupun dengan menulis diari dalam buku? Aku tak tahu.. Hanya aku harap ada seseorang yang mampu mendengar dan menyimpan segala penderitaan aku ini....


"Don't be sad, Cause we have Allah S.W.T,We must believe that we have Him."

F R I E N D S ♥

    Hai! Assalamualaikum reader! Here you go.....


            Okay, aku nak cerita pasal kawan-kawan aku yang sangat memahami aku... Nak tahu sesuatu tak?? Aku sangat sangat sangat sangat sayang diaorang walaupun kadang-kadang kitaorang bergaduh. Normallah kan?? aku ada 4 orang kawan. First is Azfariesa Natasya Binti Azmi. *hahhhh panjang nama* Tapi kitaorang panggil dia Azfa,Acha kadang-kadang kalau malas nak panggil nama panggilan aku panggil dia "pa" jekk.... *watt lekk sudaa* Dia comel orangnya, cantik, bijak, tapi tapi tapi,, dia pendek.. hahaahaha *joke* Tak silap aku dia ada mixed Cina and Melayu. That why mata dia sepet... Dia suka belanja aku makan.. haaaaaaaa tapi kadang-kadang adalah jugak aku belanja dia... Tapi taklah selalu.... Dia ni nak kata garang taklah sangat, nak kata manja tu melebihh.. haaaaaa *joke* But, bila dia x ada mood, semua orang dia 'langgar' termasuk aku pun kena tempias.. haaaaaa... Selesai sudah.. Second is Nur Fareezsha Binti Md. Baharrudin.. Kitaorang panggil dia "cheecha" jekkk... Dia ni gawangg... Kalau harimau aku rasa dah lari dah harimaunya.. Kalah harimau... Kehkehkehkeh *joke* Dia cantik orangnya,comel,baik hati tapiiiii if dia ketawa mahu terburai isi perut aku dengarnya... hahahahaha very funny.. Tapi dia tak kesah pn.. Dia paling benci kalau orang cari pasal dengan dia.. Mahu runtuh sekolah dibuatnya... haaaaa *joke* Selesai sudah.... Third is Ainun Zanariah Binti Abd. Rashid. Dia tinggi orangnya, cantik, comel??? errrr lagi comel aku!!! hahahahaha *laugh*  Dia adalah seorang pengawas yang "berwibawa" cehhhh.... Padahal dekat kelas dialah orang yang paling keyypohh.. Lainlah aku duduk diam jekk... *muntah* Ini lagi sorang suka buat aku gelak...... Tapi,,, kalau mood dia tak baik, nak ketawa pon tak nak... ishhhhh susah susah...... Selesai sudah.... And the last one is NurSyafiqah Ashween Binti Nazli. Haaaaaa dia ni orangnya tinggi,cantik. Muka dia macam orang Arab... Kitaorang selalu panggil dia "pyka" "mesir" hahahahaa nak tahu kenapa kita orang panggil dia "mesir"??? Sebab muka dia macam orang Arab! Serious! Tak tipu!! Dia ni tak boleh tengok orang bising. Kalau bising confirm dia jerit 'hey! diamlah' haaaaaaa *joke* Selesai sudah..... Tapi seriously kalau kawan dengan diaorang memang boleh hilangkan stress.... okey. I think that enough... so, I hope you enjoyy!! I LOVE YOU!!!! Bye  ♥ 









                                          Inilah kamiiiii  ♥

                                                    Kami Comel!!!!